Ampumaurheilun aloittaminen

Ampumaurheilu on elämyksellinen ja positiivisella tavalla haastava harrastus, jossa pääsee selkeästi näkemään omien taitojen kehityksen. Ampumisessa voi kehittyä nopeastikin. Toisin kuin monissa muissa urheilulajeissa, monet ampumaurheilun ammattilaiset ovat aloittaneet harrastuksen vasta aikuisiällä, ja onnistuneet silti nousemaan maailmanluokan ampumaurheilijoiksi.

Urheiluammunta kehittää monenlaisia taitoja, muun muassa keskittymiskykyä, kehonhallintaa, kärsivällisyyttä sekä kykyä järjestelmälliseen, pitkäjänteiseen harjoitteluun. Ampumataidon kehittäminen voi olla koukuttava kokemus, joka tarjoaa haastetta ja elämyksiä pitkäksi aikaa.

Ampumaurheiluseuraan liittyminen

Ampumaurheilun voi aloittaa niin viisi- kuin viisikymmenvuotiaanakin. Se sopii kaikille lajista kiinnostuneille iästä riippumatta, joten siitä voi tehdä jopa koko perheen yhteisen harrastuksen. Mukaan pääsevät halutessaan niin lapset, vanhemmat kuin isovanhemmatkin. Urheiluammuntaa pääsee harrastamaan liittymään ampumaurheiluseuraan. Lapset voivat aloittaa harjoittelun myös ampumakoulussa. SAL (Suomen ampumaurheiluliitto) tukee tällaisia kouluja, sillä ne mahdollistavat uusien, innokkaiden harrastajien helpon pääsyn lajin pariin. Ampumaurheiluseurojen tavoitteena on järjestää hyvin organisoitua ampumaurheilukoulusta, jolla innostetaan lajin uusia harrastajia ja annetaan heille eväät ampumiseen tarvittavien taitojen kehittämiseen.

ilmakivääriHarrastus kannattaa aloittaa yleensä ilmakiväärillä tai -pistoolilla. Niiden avulla on helppo harjoitella esimerkiksi oikeaa ampuma-asentoa sekä asianmukaista aseenkäsittelyä. Kun ampumisen perustaidot ovat hallussa, voi ilma-aseista halutessaan siirtyä tutkimaan ampumaurheilun monia eri osa-alueita, ja ryhtyä harjoittelemaan esimerkiksi haulikkoammuntaa.